Antena Căutare

VIDEO! Astazi este Ziua Drapelului Romaniei! Afla unde vor fi organizate ceremonii!

Astazi, 26 iunie, este ziua drapelului national. Se implinesc 164 de ani de cand tricolorul a devenit simbolul Romaniei, asa ca se vor organiza ceremonii solemne in toata tara. In Bistrita inca de luni seara a avut loc un ceremonial militar religios.

Luni seara, pe o ploaie marunta, tricolorul care flutura deasupra statuii poetului Andrei Mureseanu din Bistrita a fost coborat de pe catarg de militari.

Soldatii garzii de onoare a brigazii 81 au pornit apoi cu drapelul catre Biserica Protopopiatului din Bistrita, unde tricolorul a fost asezat cu grija pe o masa in fata altarului.

Preotii vor sfinti drapelul marti dimineata. Dupa ceremonia religioasa acesta va fi din nou inaltat langa statuia poetului Andrei Mureseanu.

Afla aici cum a aparut drapelul romanesc!

La acest ceremonial vor participa reprezentanti ai autoritatilor locale, cadre militare active, reprezentanti ai sistemului national de aparare, reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane, dar si cetateni ai municipiului Bistrita.

Ceremonialul se va incheia cu defilarea Garzii de Onoare.

Ziua Drapelului National va fi sarbatorita si in Bucuresti incepand cu ora 10 in cadrul unei ceremonii ce va avea loc in fata Palatului Cercului Militar National. Ceremonia este organizata de MAPN impreuna cu Prefectura si Primaria Capitalei.

Sunt invitati la eveniment reprezentanti ai unor institutii civice, militare si religioase , veterani de razboi, cadre militare, dar si premierul Victor Ponta.

FOTO: Intact Images

VIDEO! Ploile torentiale au facut ravagii in mai multe orase din tara... Accident spectaculos in Dolj: A cazut cu TIR-ul de pe pod...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x