Antena Căutare

VIDEO! Romanii consuma din ce in ce mai multe produse bio

Romanii consuma din ce in ce mai mult produse ecologice, chiar daca scot din buzunar cam de doua - trei ori mai multi bani. Anul trecut, numarul producatorilor si comerciantilor de produse bio s-a triplat. Cu toate acestea, Romania continua sa pastreze ultimele locuri din Europa la consumul de alimente naturale.

La ferma lui nea Marin, gainile sunt cat se poate de relaxate. Mananca bine, fac plimbari lungi pe mai bine de o jumatate de hectar de curte si dau oua de cea mai buna calitate. Pretul este pe masura: dublu fata de cele din hipermarket. Nea Marin le da cu un leu bucata, pentru ca sunt sanatoase.

Ca nea Marin sunt tot mai multi in Romania. In ultimul timp, numarul producatorilor si al comerciantilor de produse ecologice, a crescut in ultimul timp de la 3.800 la 10.000. Poate si pentru ca anul trecut a fost primul in care statul le-a acordat subventii. De la 1.000 la 6.000 de euro.

Cresterea se simte si in buzunarul comerciantilor. 80 de milioane de euro au cheltuit romanii pe alimente sanatoase anul trecut. Magazinele s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie si abia fac fata cererilor.

Si in acest an, specialistii se asteapta la cresteri de 20-25%, atat la nivelul consumului, cat si la cel al productiei.

100.000 de doze de vaccin antigripal, oprite de la comercializare... VIDEO! Cluj-Napoca: O masina s-a facut scrum in plina strada...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x