Antena Căutare

Guardiola: "Real Madrid nu poate decide cine joaca si cine nu!"

Antrenorul Barcelonei, Josep Guardiola, a declarat ca Real Madrid nu poate decide cine poate juca sau nu, ci doar UEFA poate face acest lucru, declaratia lui fiind un raspuns la afirmatiile secundului madrilenilor, Aitor Karanka, care a apreciat ca meciul de marti a trecut in "plan secund".

"Sunt 109 ani de istorie, insa Real Madrid nu poate decide cine poate juca sau nu. Asta decide UEFA. Marti, la 21:45, pe teren vor iesi 11 jucatori fantastici ai Realului. Daca Real nu este de acord cu sanctiunile, serviciul sau juridic poate face apel. Noi nu arbitram, nu dam sanctiuni, noi doar ne distram si vrem sa jucam bine", a declarat Guardiola.

Antrenorul blau-grana vrea ca lumea sa vina in numar cât mai mare la stadion pentru a vedea un meci "dificil, dar pentru care toata lumea s-a pregatit": "E bine ca de marti terminam cu aceasta serie de patru meciuri cu Real. Voi incerca sa uit de acuzatii si proteste si sa ma concentrez doar la meci. Vom juca pentru a ajunge in finala, nu jucam pentru a elimina pe Real Madrid, nu noi am ales sa jucam cu ei, sortii au decis".

Guardiola a apreciat ca omologul sau de la Real, Jose Mourinho, "care a stat cinci ani la Barcelona", stie valorile care se transmit jucatorilor inca de mici: "Real Madrid poate sa creada ca nu suntem fair-play, dar eu nu cred. Antrenorul Realului a lucrat aici si stie ca de mici incercam sa-i educam pe jucatori. Dovada este ca maine avem in lot 14 jucatori crescuti aici".

Pentru Guardiola cea mai buna veste a zilei de luni a fost revenirea lui Eric Abidal. "Medicii si oncologul ne-au spus ca starea lui este perfecta. A slabit si are nevoie de timp sa revina in forma, dar cel putin il vom avea pe banca", a spus Guardiola despre Abidal.

Aitor Karanka a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca semifinala retur a Ligii Campionilor de marti, de la Barcelona, a trecut pe "planul doi", dupa decizia UEFA de a respinge memoriul gruparii madrilene.

"Dupa decizia UEFA, tot ceea ce conteaza la meci trece in alt plan. In fotbal exista valori. Meciul de marti trece in plan secund. Insa, in ciuda tuturor, noi suntem Real Madrid, avem un blazon. Real Madrid va face fata asa cum a facut in 109 ani de istorie. Astazi, UEFA nu a sanctionat ceva ce trebuia sanctionat conform regulamentului. Am vazut imagini cu jucatorii Barcei care nu au respectat regulile de fair-play, cu insulte rasiste si doi jucatori ai Realului care nu au facut nimic si care nu vor fi in teren (Pepe si Sergio Ramos). (...) Nu fac declaratii contra UEFA, sunt lucruri care pot fi verificate", a declarat Karanka.

Meciul FC Barcelona - Real Madrid, din mansa secunda a semifinalelor Ligii Campionilor, va avea loc, marti, de la ora 21:45. In tur, Barça s-a impus cu scorul de 2-0.

Citeste si Jurnalul

Foto: Intact Images

Steaua a urcat sase locuri in clasamentul IFFHS, pana pe locul 103... Liga Campionilor: Manchester Utd - Schalke 4-1/ "Diavolii" vor juca finala cu FC Barcelona...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x