Antena Căutare

TAS a anulat suspendarea pe patru ani pentru dopaj a lui Filippo Magnini, sportiv care s-a retras din competiţii în 2017

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, joi, că a anulat suspendarea pe patru ani pentru dopaj a italianului Filippo Magnini, sportiv care s-a retras din activitate în decembrie 2017.

În martie 2015, poliţia italiană a confiscat mai multe produse dopante de la un centru medical din Pesaro. După o anchetă, în iunie 2018 Filippo Magnini a fost acuzat de Agenţia Antidoping Italiană de mai multe încălcări ale Codului Antidoping.

În noiembrie 2018, Magnini a fost găsit vinovat de Tribunalul Antidoping Italian de încălcarea unui articol al Codului Antidoping cu privire la folosirea unei substanţe interzise sau a unei metode interzise şi a fost suspendat pe o perioadă de patru ani, sancţiune valabilă de la 6 noiembrie 2018. Decizia a fost confirmată în apel la 2 aprilie 2019.

Magnini a făcut apoi apel la TAS, contestând faptele imputate de tribunalele antidoping din Italia şi cerând anularea suspendării.

“În baza dovezilor prezentate, comisia TAS a ajuns la concluzia că sunt dovezi insuficiente că Filippo Magnini ar fi încălcat Codul Antidoping. Astfel, a decis ca sancţiunea să fie anulată”, se arată pe site-ul TAS.

Filippo Magnini şi-a anunţat retragerea din activitatea sportivă în decembrie 2017, înainte să fie suspendat.

Magnini are în palmares 54 de medalii, între care şi aurul mondial la 100 m în 2005 şi 2007 şi un bronz obţinut la Jocurile Olimpice de la Atena, în 2004, la ştafetă 4x200 m.

Sursa : news.ro

Goldaniga (Genoa) se antrenează singur pentru că este din Codogno, una dintre localităţile considerate epicentrul epidem... Liga Europa: Şahtior în optimi după 3-3 cu Benfica, revenind de la 1-3. S-au mai calificat Getafe, FC Copenhaga, Inter ş...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x