Antena Căutare

Wataru Misaka, primul baschetbalist de culoare din NBA, a decedat la vârsta de 95 de ani

Americanul de origine japoneză Wataru "Wat" Misaka, considerat primul baschetbalist de culoare din NBA, a decedat, miercuri, la vârsta de 95 de ani, a anunţat universitatea din Utah, informează lefigaro.fr.

Născut la Ogden (Utah), el a jucat pentru universitatea din Utah, contribuind la victoria împotriva formaţiei Dartmouth, în finala NCAA din 1944.

După ce a fost înrolat în armată, unde a devenit sergent, şi apoi a câştigat un nou titlu cu Utah, el a trecut în BAA (Basketball Association of America), precursoarea NBA.

În 1947, el a ajuns la New York Knicks, pentru care a jucat trei meciuri şi a înscris şapte puncte, în sezonul 1947/1948.

În 2009, preşedintele de atunci al SUA, Barack Obama, a menţionat numele lui într-un discurs pentru integrarea americanilor de orgine asiatică şi din Oceania. Viaţa lui face obiectul documentarului Transcending: The Wat Misaka Story.

Sursa : news.ro

Mourinho: Când ajung la un club, port pijamaua clubului şi dorm cu ea... Vintilă, despre relaţia cu Mihai Stoica, revenit la FCSB: Ne înţelegem foarte bine, lucrurile sunt normale, cum erau şi ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x