Paste

Paste

Paste cu ardei tricolori și sos pesto. Rețetă de post simplă li gustoasă

- ingrediente -

 Simplu de preparat, cu ingrediente puține, putem pregăti, într-un timp scurt, o mâncare gustoasă și sățioasă, pentru o zi de post: Paste cu ardei tricolori și sos pesto.

  • 250 g paste fusilli
  • apă
  • sare
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 ardei gras, verde
  • 1 ardei gras, galben
  • Pentru sosul pesto:
  • 10-12 frunze de busuioc
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 5 g seminţe de pin
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare

- mod de preparare -

Pastele se fierb în modul clasic, în apă clocotită cu sare.

Între timp, se pregătește sosul pesto și ardeii.
Se prăjesc într-o tigaie non aderentă, semințele de pin, doar puțin, amestecându-le să nu se ardă.
Într-un mojar, se pun frunzele de busuioc rupte și se pisează.
Se adaugă semințele de pin și usturoiul, se pisează în continuare și se picură uleiul amestecând continuu până se transformă  totul într-o pastă omogenă
Se potrivește gustul cu sare.

Ardeii se curăță și se taie julien.

Pastele se scurg și se amestecă cu sosul pesto, apoi se adaugă fâșiile de ardei tricolori și se servesc.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe