Paste

Paste

Paste cu sos aromat de roșii și legume asortate, gratinate cu parmezan și mozzarella

- ingrediente -

  •   400 gr paste fettuccine
  • 1-2 dovlecei
  • 200 gr fasole verde
  • 250 g roșii din conservă
  • 2-3 ardei capia
  • 2-3 grăunți de usturoi
  • 200 g mozzarella
  • busuioc
  • cimbru
  • ulei de măsline
  • parmezan
  • sare

- mod de preparare -

 Ardeii capia se coc, apoi se curăță de coajă și cotoare.
Roșiile din conservă se amestecă cu usturoi și ulei de măsline, puțin busuioc și cimbru și se fierbe un sos delicios, la foc mic, până scade și se îngroașă.
Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Dovleceii se spală foarte bine și cu ajutorul unui cuțit sau peeler, se taie în fâșii asemănătoare cu pastele.
Fasolea verde, curățată de capete, se adaugă peste sosul de roșii, împreună cu fâșiile de dovlecei și fâșii de ardei copt.
Se lasă să fiarbă împreună, până se întrepătrund aromele.
Pastele scurse, se servesc cu sosul de legume, iar deasupra se rade puțin parmezan și se taie câteva cubulețe de mozzarella, care se vor topi frumos peste sosul fierbinte.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest