Paste

Paste

Paste cu sos pesto, roșii deshidratate și măsline.

- ingrediente -

Simplu și ușor de preparat aceste paste cu sos pesto, roșii deshidratate și măsline și pot constitui una dintre mesele unei zile.

  • 250 g paste penne
  • apă
  • sare
  • 100 g roșii deshidratate, în ulei
  • 100 g măsline verzi
  • Pentru sosul pesto
  • 10-12 frunze de busuioc
  • 3 căţei de usturoi
  • 5 g seminţe de pin
  • 50 ml ulei în care au stat roșiile deshidratate
  • 50 g parmezan ras
  • sare

- mod de preparare -

 Pastele se fierb în apă clocotită cu sare.
Cât timp fierb pastele, se prepară sosul pesto.
Se pun la rumenit pe teflon, semințele de pin.
Frunzele de busuioc se rup și se pisează bine într-un mojar.
Se adaugă semințele de pin și se picură uleiul amestecând bine ingredientele până se transformă într-o pastă omogenă
Se adaugă și usturoiul și parmezanul ras și se potrivește gustul cu sare.
Pastele se scurg și se amestecă cu sosul pesto, apoi se adaugă roșiile deshidratate, tăiate în bucăți mai mici și măslinele.
Se servesc fie calde fie reci.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest