Paste

Paste

Paste cu spanac și sos de ciuperci cu brânzeturi

- ingrediente -

 Vă plac pastele și nu mai știți în ce mod să le gătiți?

Încercați paste cu spanac și sos de ciuperci cu brânzeturi și de gustul lor veți fi tare mulțumiți!

  • 500 g paste penne
  • apă
  • sare
  • 75 g unt
  • 750 g spanac
  • 50 ml ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • Pentru sosul de ciuperci cu branzeturi:
  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 150 ml vin alb
  • 200 ml smantana dulce
  • 250 g mascarpone
  • 50 g unt
  • 50 g parmezan

- mod de preparare -

 Se prepară mai ântâi sosul de ciuperci cu brânzeturi
Se spală ciupercile și se taie ciupercile in sferturi cu codițe cu tot, apoi se trag la tigaie în puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi răzuit.
Când se pătrund, se sting cu vin și se lasă la fiert până când lichidul se evaporă. Se condimentează cu sare și piper.
Se toacă o ceapă solzișori și se călește în unt, impreună cu 1 cățel de usturoi, iar când devine sticloasă, se adaugă mascarponele, se amestecă bine, după care se adaugă si parmezanul și smântâna dulce.
Se lasa pe foc pentru un clocot, apoi se adaugă si ciupercile și se mai lasa pe foc pentru un clocot sau două.
Spanacul se opărește ân apă cu sare și puțin bicarbonat, apoi se scurge bine, se toacă mărunt și se trage la tigaie impreuna cu 2-3 căței de usturoi răzuiți, în puțin ulei de măsline.
Pastele se fierb in apă clocotită cu sare, apoi se scurg, se lasă câteva minute să se tempereze, după care se trag la tigaie în puțin unt.
Pastele se servesc cu spanacul deasupra și sosul de ciuperci cu brânzeturi, alături de o salată verde.

Pentru mai multe rețete de paste, click aici!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest