Paste

Paste

Paste cu tofu

- ingrediente -

  •  500 g paste
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri sos pentru paste paste,
  • 400 g tofu tăiat cubuleţe
  • 300 g ciuperci
  • 50 g rondele de măsline
  • o linguriţă capere
  • busuioc verde

- mod de preparare -

 Se fierb pastele în apă puţin sărată, conform instrucţiunilor de pe pachet.
Se pun două linguri ulei de măsline într-o tigaie şi se prăjeşte tofu, cu sare şi piper.
Se ţine pe foc până devine maroniu-deschis.
Când este gata se răstoarnă pe serveţele de hârtie ca să tragă excesul de ulei.
Se pun în tigaie două linguri de ulei şi se călesc ciupercile tăiate felioare.
Se ţin pe foc iute, aproximativ 5 minute, amestecând să nu se prindă. Se adaugă măslinele, caperele, tofu şi sosul de paste, 3 linguri ulei de măsline. Se mai lasă pe foc 5 minute, amestecând, apoi se răstoarnă peste pastele fierte şi se servesc.
Dacă nu ţinem post, putem adăuga şi puţin parmezan ras în paste.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest