Paste

Paste

Paste de primăvară cu sos de leurdă și nuci

- ingrediente -

Rapide, gustoase și potrivite pentru perioadele de post, dar nu numai, aceste paste de primăvară cu sos de leurdă și nuci! 

O rețetă asemănătoare este și cea de Paste cu sos pesto, roșii deshidratate și măsline.

  • 250 g paste fundițe
  • apă
  • sare
  • 150 g roșii cherry
  • câteva frunze de salată verde
  • Pentru sosul de leurdă:
  • 5-6 frunze de leurdă
  • 50 ml ulei de măsline
  • 50 g nuci măcinate
  • sare
  • piper
  • 2-3 frunze de busuioc

- mod de preparare -

 Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform rețetei clasice.
Pentru sosul de leurdă cu nuci, se spală frunzele de leurdă, se toacă mărunt și se pun într-un mojar împreună cu frunzele de busuioc și puțină sare.
Se pizează până rezultă o pastă, apoi se amestecă cu ulei de măsline și se adaugă nucile măcinate fin.
Se potrivește gustul cu piper alb.
Roșiile cherry se taie în jumătăți, iar salata se rupe.
Pastele scurse se amestecă cu sosul de leură și nuci, se așază peste salata verde ruptă și se decorează cu roșiile cherry.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest