Paste

Paste

Paste în sos de roșii cu legume trase la tigaie și mult parmezan

- ingrediente -

 250 gr spaghettoni
50 gr unt
200 gr parmezan
1 buc fenicul
1 ardei gras, roșu
1 ardei iute, verde
2-3 fire ceapă verde
2-3 fire usturoi verde
400 ml suc de roșii
ulei de măsline
rozmarin
busuioc
sare
piper

- mod de preparare -

 Pregătim sosul aromat de roșii.
Tocăm mărunt partea albă de la 1 fir de usturoi verde și aromăm cu acesta uleiul de măsline încins.
Adăugăm frunze de busuioc, o crenguță de rozmarin și sucul de roșii.
Lăsăm sosul să fiarbă până se reduce, devenind dens și aromat și potrivindu-i gustul cu sare și piper.
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
Se scurg apoi, se adaugă un cub de unt peste ele și se adaugă peste sosul de roșii.
Feniculul și ardeiul roșu se curăță și se taie în fâșii.
Ceapa verde, usturoiul, ardeiul iute, se taie în rondele.
Se călesc aceste legume în ulei de măsline, doar cât să se pătrundă ușor, apoi se presară puțină sare peste ele.
Pastele se servesc cu aceste legume trase la tigaie și mult parmezan ras.
Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest