Paste

Paste

Paste penne colosale, cu sos de roșii și legume mexicane

- ingrediente -

 Simple și rapide, cu ingrediente la îndemâna tuturor, aceste paste penne colosale, cu sos de roșii și legume mexicane, pot face parte din meniul unei zile de post.

  • 500 g paste penne
  • 450 g suc de roșii, concentrat
  • 450 g legume mexicane, congelate
  • sare
  • 1 ceapă albă
  • 1 linguriță zahăr
  • 120 ml ulei
  • piper
  • 3 căței de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 frunze de busuioc
  • cimbru
  • 1 lingură sos de soia
  • 1/2 legatură pătrunjel verde

- mod de preparare -

 Se fierb legumele mexicane, in apă clocotită cu puțină sare, pentru maxim 10 minute, de când încep să fiarbă.
Se scot în apă rece cu gheață.
În apa de pe foc, se adaugă și se fierb pastele, conform instrucțiunlor de pe ambalaj.
Pastele vor împrumuta din aroma legumelor.
Se fierb 7-8 minute, sa nu se sfarame.
Pentru sosul de roșii se toacă ceapa și un cățel de usturoi și se călesc în ulei încins, picurând și puțină apă.
Când ceapa devine sticloasă, se adauga zahărul și se amestecă bine pentru o caramelizare uniformă.
Se adaugă o lingură din sosul de soia, apoi sucul concentrat de roșii și foile de dafin.
Se lasă să fiarbă până se îngroașă, asezonându-l cu puțin cimbru, un cățel de usturoi răzuit, frunze de busuioc rupte, piper și sare, după gust.
Pastele se scurg de apa si se adauga peste acest sos, se mai amestecă un minut doua pe foc, apoi se pot servi cu legumele mexicane scurse bine și trase la tigaie în puțin ulei aromat cu un cățel de usturoi.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest