Paste

Paste

Paste penne scăldate în sos alb de brânzeturi cu roșii cherry și parmezan

- ingrediente -

Rețetele de paste sunt cele mai versatile, putându-se combina în foarte multe feluri, cu foarte multe sosuri cum sunt și aceste  paste penne scăldate în sos alb de brânzeturi cu roșii cherry și parmezan.

  • 500 g paste penne
  • 100 g unt
  • 30 ml ulei de măsline
  • frunze de busuioc
  • frunze de mentă
  • 1-2 ardei iuți
  • 2-3 fire ceapă verde
  • 2 căței de usturoi
  • 200 g branza tartinabila
  • 100 g brânză sărată
  • 250 ml smântână de gătit
  • 100 g parmezan, pentru servit
  • 250 g roșii cherry
  • 25 g unt

- mod de preparare -

 Preparăm un sos alb de brânzeturi.
Punem untul la topit în uleiul de măsline și îl aromatizăm cu frunze de busuioc și frunze de mentă.
Adăugăm ceapa tăcată și usturoiul răzuit, apoi crema de brânză, brânza sărată, dată pe răzătoare și smântâna.
Amestecăm bine până la omogenizarea sosului.
Dacă se dorețte picant, se adaugă și câteva rondele de ardei iute.
Pastele se fierb după modul clasic, în apă clocotită cu sare, apoi se scurg și se adaugă în sosul de brânzeturi.
Roșiile cherry se trag la tigaie în unt și se adaugă în timpul servirii în platoul cu paste.
Tot în timpul dervirii se adaugă și felii de parmezan.
Sunt chiar delicioase și sățioase aceste paste scăldate în sos de brânzeturi cu roșii cherry și parmezan!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe