Paste

Paste

Penne cu sos bolognez

- ingrediente -

  •  500 g carne tocată de porc
  • 2 cepe mari
  • 200 ml bulion de roşii
  • un pachet de paste penne
  • sare
  • piper
  • busuioc şi frunze de pătrunjel
  • proaspete
  • 1 ardei gras
  • 2-3 roşii proaspete
  • 2 linguri ulei de măsline

- mod de preparare -

 Ceapa şi ardeiul se taie mărunt, după care se călesc în puţin ulei şi se condimentează.
După ce s-au înmuiat, se adaugă carnea tocată şi se lasă să fiarbă în suc propriu, aproximativ 20 de minute.
Se adaugă bulionul şi se mai lasă 10 minute să fiarbă.
Cu 5 minute înainte de a lua preparatul de pe foc, se adaugă ½ din roşiile proaspete tăiate cubuleţe şi frunzele de pătrunjel şi busuioc, tocate mărunt. Separat, pennele se fierb “al dente“, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Când servim preparatul, se adaugă restul de roşii proaspete şi frunze proaspete de busuioc.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest