Paste

Paste

Rețeta lui Vlăduț: Paste cu ragu

- ingrediente -

  • 500 g papardelle
  • 500 g carne de vită(antricot)
  • 250 g bacon crud-uscat
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 2 cepe galbene
  • 1 țelină apio
  • 2 morcovi
  • 100 ml ulei de măsline
  • 200 ml vin roșu
  • sare
  • piper
  • 200 g pastă de roșii
  • 100 g parmezan

- mod de preparare -

 Se pune uleiul la încins și se adaugă ceapa tocată solzișori, împreună cu doi căței de usturoi striviți.

Când ceapa devine ușor sticloasă, se adaugă morcovii dați pe răzătoare, apoi țelina tăiată în cubulețe.

Când legumele sunt călite se adaugă carnea tocată mai grosier, apoi vinul și se completează cu puțină supă, dacă avem, dacă nu, cu apă, atât cât să fie toate ingredientele acoperite.

Se lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de o oră și jumătate, asezonându-i gustul cu sare și piper, iar spre final de fierbere se adaugă pasta de roșii.

Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, apoi se scurg și se servesc cu sosul ragu și parmezan ras deasupra.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest