Paste

Paste

Spaghete cu fructe de mare

- ingrediente -

  •  1/4 cană ulei de măsline
  • 1/4 cană de busuioc proaspăt
  • 1 linguriţă de usturoi
  • 2 creveţi, ½ calamar
  • 1 scoică
  • 1 bucată merlan
  • 4 stridii
  • ¼ pachet linguine (spaghete sau fetucini)
  • pastă de tomate

- mod de preparare -

  Într-o oală în care fierbe 1,5 l apă, adaugi pastele şi laşi să fiarbă până când se înmoaie. Toci mare busuiocul, apoi fructele de mare în bucăţi potrivite, pentru a fi mâncate o dată (se lasă întregi scoica, creveţii şi stridiile).

Încălzeşti uleiul într-o tigaie largă, prăjeşti usturoiul 30 de secunde, apoi adaugi fructele de mare (fără stridii). Prăjeşti 2 minute înainte de a adăuga pasta de tomate, busuiocul şi stridiile.

Fierbi la foc mic 2 minute.

O dată pătrunse fructele de mare, adaugi pastele în amestecul de fructe de mare. Presari busuioc proaspăt pe deasupra şi serveşti preparatul.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest