Paste

Paste

Spaghete cu mazăre şi roşii

- ingrediente -

  •  1 căţel de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 legătură busuioc
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 500 g roşii mici şi alungite
  • sare, piper
  • 400 g spaghete
  • 150 g mazăre congelată
  • 150 g brânză telemea

- mod de preparare -

 Se încinge cuptorul la 225 grade C. Usturoiul, curăţat, se taie felioare şi se amestecă împreună cu uleiul şi verdeţurile tocate mărunt.
Se spală roşiile, se scurg, se taie în jumătăţi sau sferturi (funcţie de mărime) şi se pun într-o formă termorezistentă.

Peste ele, se toarnă amestecul de usturoi cu verdeaţă, se potriveşte de sare şi piper, apoi se călesc în cuptor circa 10 minute. Spaghetele se fierb (al dente) în apă puţin sărată; în ultimele două minute de fierbere se introduce şi mazărea congelată.

Apoi se strecoară, oprind 1/4 l din apa de fiert.

Telemeaua se zdrobeşte şi se amestecă împreună cu apa fiartă rămasă. Spaghetele împreună cu mazărea se adaugă la roşiile călite, deasupra se toarnă sosul de brânză şi se amestecă toate foarte bine. Se mai gustă din nou de sare şi piper.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest