Paste

Paste

Spaghete iuţi cu legume

- ingrediente -

  •  1 pachet spaghete (fără ou, dacă se ţine post)
  • 10 roşii cherry
  • 1 ardei iute roşu
  • 300 g de ciuperci iuţi
  • 4 căţei de usturoi
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • busuioc şi rozmarin verde

- mod de preparare -

Se fierb spaghetele în apă cu sare.
Se pun pastele în apă numai când aceasta clocoteşte deja şi se lasă 8-9 minute, apoi se strecoară şi se limpezesc cu apă rece.
Separat, se taie roşiile în jumătăţi şi se trag la tigaie, în ulei de măsline.
Când sunt coapte bine pe ambele părţi, se adaugă ardeiul iute tăiat felii şi ciupercile taiate fideluţă.
Se călesc împreună în uleiul de măsline în care s-a adăugat sare şi piper.
Se pun iar pastele pe foc, într-o tigaie lată şi se amestecă.
Se pune peste ele puţin ulei de măsline şi, când încep să sfârâie, se adaugă amestecul de roşii şi ciuperci.
Se adaugă şi usturoiul pisat şi se amestecă bine spaghetele, cu grijă, ca să nu se sfărâme roşiile.
Busuiocul şi rozmarinul se toacă şi se adaugă doar spre sfârşit, ca să dea o aroma subtilă pastelor.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest