Paste

Paste

Tortelloni cu brânză și spanac, scăldați într-un delicios sos de roșii cu usturoi și busuioc

- ingrediente -

 Ușor de preparat, gustoși și foarte aspectuoși acești Tortelloni cu brânză și spanac, scăldați într-un delicios sos de roșii cu usturoi și busuioc!


  • 500 g tortelloni cu brânză și spanac
  • 800 ml suc de roșii sau ketchup de casă
  • 30 ml ulei de măsline
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 8-10 frunze de busuioc
  • 100 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • cimbru

- mod de preparare -

 Se prepară mai întâi deliciosul sos de roșii cu usturoi și busuioc.

Se toacă ceapa cât mai mărunt, se rad 2 câței de usturoi și se pun la călit în ulei de măsline încins. Se adaugă și 2-3 frunze de busuioc rupte mărunt. Când începe să-și schimbe ceapa culoarea se adaugă puțină apă fierbinte, pentru a nu prinde acel gust intens de prăjeală. 

Se adaugă sosul de roșii și se lasă la fiert 20-30 de minute, până prinde consistență, iar spre final de fierbere se mai adaugă restul de usturoi răzuit, frunze de busuioc rupte, cimbru, sare și piper după gust.

Se fierb tortellonii în apă clocotită cu puțină sare, pentru 3-5 minute. Apoi se scurg și se amestecă cu sosul de roșii.

În timpul servirii, se presară parmezan ras.

Se poate prepara și acest sos de roșii.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest