Paste

Paste

Vlăduţ găteşte: Rigatoni a la creme

- ingrediente -

 Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat sărat care contine paste, telemea, lapte, chimen, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Rigatoni a la creme".

  • 500 g paste rigatoni
  • 600 g brânzeturi de mai multe feluri
  • chimen
  • 1 l lapte
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură făină
  • sare

- mod de preparare -

  Pastele se fierb în modul clasic, în apă clocotită cu sare, apoi se scurg.

Untul se topește și se desface făina în el, amestecând intens, apoi se dizolvă cu laptele fierbinte, turnat în fir subțire.

Chimenul se trage ușor la tigaie, fară adaos de grăsime, apoi se adaugă în sosul de pe foc.

Se stinge focul, apoi se adaugă brânzeturile tăiate în cuburi și se amestecă intens, până la topirea acestora și la omogenizarea sosului.

Se amestecă sosul cu pastele scurse și se pune totul într-o tavă de copt .

Se dă tava la cuptor până când preparatul se gratinează frumos, adică se rumenește la suprafață.

Se lasă apoi să se tempereze și se poate servi cu mare poftă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest