Pește

Pește

Cod cu ghimbir

- ingrediente -

  •  2 bucăţi file de cod
  • 4 roşii
  • 1 ceapă
  • 1 bucată de ghimbir proaspăt sau ghimbir pudră
  • 1 lingurita curry
  • 1 legătură mică de coriandru
  • sare
  • piper
  • ulei

- mod de preparare -

 Roşiile se ţin 1 minut în apă clocotită pentru a curăţa cu uşurinţă pieliţa, apoi se taie cubuleţe.
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei încins; când devine aurie se adaugă ghimbirul ras şi curry.
Se amestecă o jumătate de minut şi se adaugă roşiile tăiate bucăţele, se lasă acoperit 5 minute, la foc domol, se adaugă apoi peştele, bucăţi sau întreg ţi se mai lasă aproximativ 10 minute.
Când peştele este aproape făcut se adaugă coriandru tocat fin. Se serveşte cu orez.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest