Pește

Pește

File de cod pane, un preparat ușor și pe gustul tuturor

- ingrediente -

Dacă v-ați plictisit de clasicele șnițele din carne, încercați acest file de cod pane, un preparat ușor și pe gustul tuturor iubitorilor de pește.

  • 400 g file de cod
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de muștar
  • sare
  • piper
  • 100 g făină
  • 1 lămâie
  • ulei pentru prăjit

- mod de preparare -

 Se porționează fileul de cod în bucăți mai mici care se stropesc cu zeama de la 1/2 lămâie și se condimentează cu sare și piper.

Se lasă să se odihnească așa 5-6 minute.

Pe un platou se așză făina.

Ouăle se bat bine cu un praf de sare și muștarul până rezultă o compoziție omogenă.

Se incinge uleiul într-o tigaie antiaderentă.

Fileurile de cod se trec prin făină, apoi prin compoziția de ouă și se rumenesc în uleiul încins, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

Opțional, după ce au fost trecute prin ouă, se pot tăvăli prin pesmet, dacă se dorește o crustă crocantă.

Se servesc alături de un piure clasic și salată de rosii, sau simple, cu lămâie.

Sper că v-a plăcut această rețetă de file de cod pane, un preparat ușor și pe gustul tuturor!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe