Pește

Pește

Paella de marisco

- ingrediente -

  •  150 g calamar
  • 150 g sepie
  • 8 gambe
  • 4 langustine
  • 12 midii proaspete
  • 2 stridii proaspete
  • o linguriţă boia (dulce sau iute)
  • ulei de măsline
  • 8 linguri roşii tocate şofran
  • 500 g orez
  • 2 căţei de usturoi
  • supă de peşte, cât este necesar.

- mod de preparare -

 Supa de peşte se prepară în casă din: cap şi coadă de peşte, fiert cu o ceapă, foaie de dafin, sare şi o roşie. Sepiile şi calamarul se curăţă şi se taie cubuleţe. Se pune uleiul la încins în paellera (tigaia în care se prepară paella) şi se prăjesc gambele şi langustinele, 1 minut, apoi se scot şi se păstrează.

Se prăjesc apoi sepiile şi calamarul; când s-au aurit puţin, se adaugă roşiile tocate şi 2 căţei de usturoi tăiaţi fin. Se lasă până capătă o culoare mai închisă.

Se adaugă boiaua de ardei, se amestecă totul şi se adaugă orezul. Se amestecă bine 1 minut, apoi se toarnă supa de peşte caldă şi usturoiul tocat.

Se lasă la foc potrivit, încă 10 minute, după care se adaugă gambele şi langustinele păstrate, midiile şi stridiile şi se mai lasă 5 minute până se evaporă toată supa de peşte. Se dă la o parte de pe foc şi se lasă să se "odihnească" orezul în tigaie 2 minute, apoi se serveşte.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest