Pește

Pește

Păstrav cu legume la cuptor

- ingrediente -

  •  2 păstrăvi
  • 2 ardei graşi coloraţi
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapă tocată
  • 2 roşii curăţate de pieliţă
  • tăiate cubuleţe
  • 50 g un
  • 2 lg ulei măsline
  • 3-4 căţei usturoi
  • 100 ml vin
  • 1 lămâie
  • verdeaţă (mărar, pătrunjel)
  • sare
  • piper

- mod de preparare -

 Ardeii, roşiile, ceapa şi ciupercile se curăţă, se spală şi se toacă. Usturoiul se dă pe răzătoare, se amestecă împreună cu uleiul de măsline, vinul şi zeama de lămâie.
Păstrăvii se curăţă şi se crestează cu un cutit. Se tapetează o tavă cu folii de aluminiu, se pune peştele în tavă, se unge bine cu emulsia de usturoi.
Legumele se pun lângă peşte, se pune unt peste legume, apoi se presară verdeaţă tocată mărunt.
Se acoperă bine cu folie şi se introduce în cuptorul preâncălzit, pentru 25-30 minute.
Preparatul se acreşte cu zeamă de lămâie şi se decorează cu lămâie.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest