Pește

Pește

"Pate de somon", o reţetă ideală pentru orice masă

+5 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  200 g file de somon afumat
  • 250 g cremă de brânză, sau o brânză tartinabilă
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei gras, portocaliu
  • 2 mere
  • 20 g merișoare
  • puțin hrean ras
  • 4-5 ouă fierte
  • 20 g migdale
  • 1 lămâie
  • sucul și coaja de la o portocală

- mod de preparare -

  Somonul se taie mărunt și se adaugă într-un vas încăpător.

Ceapa, ardeiul și merele se curăță și se toacă în cuburi mici, apoi se adaugă peste somon.

Imediat se stropesc cu zeamă de lămâie.

Peste aceste ingrediente, se adaugă coajă rasă de portocală, merișoarele, ouăle tăiate în cuburi și crema de brânză.

Se amestecă ușor, pentru a nu se strivi ingredientele și a-și păstra forma de cubulețe, apoi se asezonează gustul cu sare, suc de portocală și de lămâie.

Pateul de somon se servește pe felii de pâine prăjită și presărat cu migdale tocate grosier.

Este un aperitiv gustos, care se pretează a fi preparat și pentru o masă festivă.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest