Pește

Pește

Peşte cu ţelină la cuptor

- ingrediente -

  •  4 peşti a 200 g (biban, roşioară, caras)
  • 3 cepe, un bulb de ţelină
  • o tulpină de țelină
  • 2 linguri de mălai
  • 2 linguri pesmet
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

- mod de preparare -

 Se încălzeşte cuptorul la 180 grade C.
Se taie ceapa julien, se curăţă ţelina şi se taie cubuleţe, iar tulpina de ţelină se taie rondele.
Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie şi se căleşte ceapa, 5 minute, la foc mic.
Se adaugă ţelina, se căleşte încă zece minute, se sărează, se piperează şi se pun într-o tavă.
Separat, se curăţă peştele, se zvântă, apoi se dă prin mălai şi se prăjeşte într-o lingură de ulei, câte un minut pe fiecare parte. Se sărează, se piperează şi se lasă să se scurgă pe hârtie absorbantă. Se aşază în tavă peste stratul de ceapă şi ţelină, se presară cu pesmet, apoi se introduce în cuptor, unde se mai lasă circa 10 minute.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest