Pește

Pește

Somon cu broccoli

- ingrediente -

  •  4 cotlete de somon
  • 800 g broccoli
  • 3 linguri de sos de soia
  • 150 ml miere
  • 1 portocală
  • 5 cepe
  • doi căţei de usturoi
  • o linguriţă de zahăr tos
  • 1/2 linguriţă ghimbir ras
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • pătrunjel
  • vin alb

- mod de preparare -

O ceapă şi un căţel de usturoi se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se amestecă bine mierea, sosul de soia, sucul de portocală şi puţin pătrunjel tocat.
Se pun cotletele de somon într-un castron, se toarnă deasupra sosul, se acoperă cu folie alimentară şi se dau la rece, 30 de minute.
Ceapa şi usturoiul rămase se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se adaugă legumele şi se călesc la foc potrivit, pînă când se înmoaie.
Se pun zahărul tos, sarea, piperul şi ghimbirul ras.
Cotletele de somon se frig pe grătar sau se prăjesc într-o tigaie cu puţin ulei.
Broccoli se rupe în bucheţele mai mici, se fierbe şi se serveşte alături de somon, presărat cu pătrunjel tocat.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest