Pește

Pește

Somon la grătar

- ingrediente -

  •  650 g file de somon
  • piper cu lămâie
  • pudră de usturoi
  • sare
  • 70 ml sos de soia
  • 70 g zahăr brun
  • 70 ml apă
  • 50 ml ulei

- mod de preparare -

 Condimentează somonul cu piperul de lămâie, pudra de usturoi şi sare.
Într-un vas mic, amestecă sosul de soia, zahărul, brun, apa şi uleiul, până când se obţine un sos omogen.
Pune somonul la marinat în sosul preparat şi dă-l la frigider pentru minimum 2 ore.
Între timp, încălzeşte grătarul la foc mediu, unge-l cu ulei şi aşază peştele pe grătar (aruncă sosul).
Lasă somonul pe grătar 6-8 minute, să se facă pe ambele părţi, apoi serveşte-l cu garnitura preferată.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest