Pește

Pește

Somon pe grătar

- ingrediente -

  • 700 g file de somon
  • felii de lămâie
  • sare de lămâie
  • praf de usturoi
  • sare, după gust
  • 1/3 ceasca sos de soia
  • 1/3 ceaşcă zahăr brun
  • 1/3 ceaşcă apă
  • 1/4 ceaşcă ulei

- mod de preparare -

 Presară deasupra fileului de somon sare de lămâie, praf de usturoi şi sare.
Într-un vas potrivit, amestecă sosul de soia, zahărul brun, apa şi uleiul, până când se omogenizează ingredientele.
Înmoaie fâşiile de somon în acest sos şi pune vasul la frigider, 2 ore. Încinge grătarul şi pune apoi bucăţile de somon, lăsându-le 7-8 minute pe fiecare parte.
Somonul se serveşte cu felii de lămâie.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest