Antena Căutare

Rețetă de creveți saganaki cu ouzo și roșii cherry

În a doua etapă din emisiunea Chefi fără limite, din insula Lesbos, concurenții și chefii au degustat o rețeta de creveți saganaki cu ouzo și roșii cherry. Tazz îți dezvăluie cum să pregătești acest preparat chiar la tine acasă!

reteta de saganaki si chef-ul care a pregatit-o Galerie
Un celebru chef din insula Lesbos din Grecia a dezvăluit cum se face o super rețetă de creveți sagagnaki cu ouzo și roșii cherry | Antena 1

După numeroase aventuri în Chios, concurenții și cei trei chefi au ajuns în Lesbos, o superbă insulă grecească vestită pentru rețetele sale delicioase. Și de data aceasta, un chef local le-a prezentat una dintre cele mai apreciate mâncăruri. Tazz îți arată cum să pregătești o super rețetă de creveți saganaki cu ouzo și roșii cherry, chiar la tine acasă! De asemenea, tot pe Tazz poți comanda preparate pe care le-ai văzut în emisiunea Chefi fără limite și primești produsele rapid și în siguranță.

Rețetă de creveți saganaki cu ouzo și roșii cherry - Ingrediente

Ca să obții 5 porții (aproximativ 350 de grame) vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg creveti decorticați
  • 250 gr roșii
  • 300 gr roșii cherry
  • 25 gr usturoi
  • 250 gr ceapă galbenă
  • 15 gr oregano verde (sau uscat)
  • 50 gr ardei iute
  • Sare și piper (după gust)
  • 50 ml ouzo
  • 500 gr brânză feta
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 100 ml ulei de măsline extravirgin
  • 50 ml vin alb demisec

Citește și: Creveți cu sos de roșii. Una dintre cele mai simple rețete cu creveți

Rețetă de creveți saganaki cu ouzo și roșii cherry - Mod de preparare

Se curăță și se spală legumele. Se taie ceapa cubulețe, ardeiul iute și usturoiul se taie brunoise, roșiile se taie cubulețe, roșiile cherry se taie în jumătăți. Brânza feta se taie cubulețe. Se călește în uleiul de masline ceapa, ardeiul iute, usturoiul, circa 5-6 minute, după care se adaugă roșiile, se reglează consistența cu puțină apă.

Citește și: Comandă pe Tazz preparatele gătite la Chefi fără limite și simte gustul insulelor grecești la tine acasă

Se continuă fierberea încă 2-3 minute, apoi se adaugă vinul alb și cantitatea de ouzo, dar și oregano, busuioc, sare și piper după gust. Se continuă fierberea până se obține un sos consistent, în care se adaugă apoi creveții și se fierb 2 minute. Se adaugă brânza feta tăiată cubulețe și roșiile cherry tăiate jumătăți.

Rețetă de creveți saganaki cu ouzo și roșii cherry din insula Lesbos

Rețetă de creveți saganaki cu ouzo și roșii cherry din insula Lesbos

Descoperă cu Tazz și alte rețete savuroase din emisiunea Chefi fără limite de la Antena 1. Cu un așa ajutor de nădejde, orice preparat gătit de chefi poate părea o joacă de copil!

Urmărește clipul video de mai sus ca să înveți cu Tazz cum să faci această minunată rețetă de creveți saganaki cu ouzo și roșii cherry.

Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1

Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.

Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.

Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele.

Citește și: Cum poți comanda preparatele prezentate la Chefi fără limite de la Antena 1, primul show TV care îmbină gătitul cu călătoriile

Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.

O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.

Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Emisiunea va putea fi urmărită în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la 20:30, la Antena 1.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x