Preparate carne

Preparate carne

Aripioare de pui caprese la cuptor

- ingrediente -

Având ca sursă de inspirație delicioasele rețete de salată caprese din bucătăria italiană, am pregătit rețeta Aripioare de pui caprese la cuptor, simplă și perfectă pentru o masă lejeră de prănz sau cină.

  • 1 kg aripioare de pui
  • 400 gr slănină afumată
  • sare
  • piper
  • 500 gr roșii mai coapte
  • 5-6 căței de usturoi
  • cimbru
  • busuioc
  • 200 gr mozzarella
  • ulei de măsline

- mod de preparare -

 Aripioarele de pui se condimentează cu sare, piper și cimbru, se așază într-o tavă pe un pat din bucăți de slănină afumată și se dau la cuptor, acoperite, la 180 de grade, pentru 15 minute, Apoi, se mai lasă descoperite încă 10 minute, pentru a se rumeni frumos.

Tot din categoria rețetelor cu aripioare de pui, mai puteți opta și pentru:

Roșiile se taie în sferturi și se așază într-un vas de yena. Printre ele se presară căței de usturoi și cuburi de pâine, Se stropesc toate ingredientele cu ulei de măsline, se presară cimbru și busuioc și se lasă la odihnit așa câteva minute. Apoi, se dă vasul la cuptor pentru 15-20 de minute, După ce se scoate din cuptor, se presară imediat mozzarella și frunze de busuioc.

Se așază și aripioarele printre ingredientele din vas și se servesc cu poftă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe