Preparate carne

Preparate carne

Aripioare de pui crocante cu sos de ardei dulce-picant

- ingrediente -

Unele dintre cele mai îndrăgite preparate, în materie de carne, sunt aripioarele crocante.

Iar aceste Aripioare de pui crocante cu sos de ardei dulce-picant, sunt de-a dreptul delicioase.

  • 1 kg aripioare de pui
  • 1 ceapă
  • zeama de la 2 lămâi
  • sare
  • piper
  • 100 ml sos de soia
  • 1 linguriță muștar
  • 1 linguriță miere
  • 120 ml ulei de măsline
  • 750 g pastă de roșii
  • 150 g dulceață de ardei iuți
  • frunze de busuioc

- mod de preparare -

 Aripioarele se masează cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, apoi se condimentează cu sare și piper și se lasă la odihnit cel puțin o oră.

Se dau apoi la cuptor până se rumenesc.

Muștarul se amestecă cu mierea și sosul de soia și se ung aripioarele cu acest amestec, cu 5-6 minute înainte de a stinge focul.

Ceapa se toacă solzișori și se pune la călit în ulei de măsline,

Când este bine pătrunsă, se adaugă pasta de roșii, dulceața de ardei iuți și câteva frunze de busuioc rupte.

Se lasă sosul pe foc până devine mai consistent și se mai potrivește gustul cu sare.

Aripioarele crocante se servesc trecute prin acest delicios sos de ardei dulce-picant.

Puteți încerca și aceste Aripioare de pui cu sirop de arțar, sau aceste Frigărui caramelizate, cu cartofi dulci și sos de sfeclă roșie, ambele sunt minunate!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest