Preparate carne

Preparate carne

Aripioare de pui cu sirop de arțar

+5 click pentru
galerie

- ingrediente -

  • 1 kg aripioare de pui
  • 1 kg cartofi dulci
  • 200 g arahide
  • 200 ml sirop de arțar
  • scorțișoară
  • anason stelat
  • 2 rodii
  • coaja și zeama de la o portocală
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • chilli
  • 5-6 căței de usturoi

- mod de preparare -

 Aripioarele se masează cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, se condimentează cu sare, piper, puțin chili și se dau la cuptor până se rumenesc bine.

Se adaugă în tavă și arahide, batoane de scorțișoară, anason stelat, ce a mai rămas din lămâie, dar și câțiva căței de usturoi nedecojiți.

Se ung, apoi, cu sirop de arțar și se mai lasă la cuptor 10 minute, pentru a se carameliza frumos.

Cartofii se spală bine, se taie în două, transversal, se stropesc cu zeamă de portocală și ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper.

Se dau la cuptor până se rumenesc bine, iar în tavă se adaugă, 2-3 căței de usturoi și coajă de lămâie și de portocală, pentru un plus de aromă.

Cele două preparate, se servesc alături de semințe de rodie.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest