Preparate carne

Preparate carne

Cartofi la cuptor cu cârnați și cașcaval

- ingrediente -

  •  1 kg cartofi
  • 350 gr cârnați
  • 1 ceapă roșie, mare
  • 100 ml ulei
  • 3 ouă
  • 1 lingură lapte
  • busuioc
  • oregano
  • sare
  • 5 căței de usturoi
  • 50 gr cașcaval afumat
  • 1 legătură pătrunjel

- mod de preparare -

 Curățăm cartofii, îi spălăm și îi punem la fiert în apă cu sare.
Îi lăsăm doar până când încep să se pătrundă puțin, apoi scurgem apa și îi lăsăm într-o sită să se răcească puțin.
Tăiem ceapa julien, iar cârnații rondele.
Punem într-o tigaie uleiul la încins, adăugăm cârnații și ceapa și le călim ușor pe toate părțile.
Răsturnăm cârnații și ceapa, împreună cu uleiul în care le-am călit, într-o tavă, așezăm și cartofii și îi amestecăm ușor să se ungă și ei puțin.
Curățăm usturoiul, îl tocăm mărunt și îl amestecăm printre cartofi.
Presărăm deasupra ingredientelor busuioc mărunțit, oregano și pătrunjelul tocat mărunt.
Sare nu va fi nevoie să mai punem, deoarece sunt cârnații suficient de sărați și de asemeni cartofii.
Amestecăm cele trei ouă cu sare și le diluăm cu puțin lapte.
Imprăștiem ouăle deasupra ingredientelor din tavă și dăm tava la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.
După expirarea timpului, radem cașcaval deasupra și mai lăsăm tava în cuptor 5 minute, pentru a se topi cașcavalul.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest