Preparate carne

Preparate carne

Cartofi la cuptor cu ceapă și bacon

- ingrediente -

 Dacă prepari acești Cartofi la cuptor cu ceapă și bacon, vei avea o garnitură delicioasă, pe care o poți servi la orice masă, cu murături sau salată.


  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe roșii
  • 500 g bacon afumat
  • 1 căpățână de usturoi
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • 100 g unt

- mod de preparare -

 Cartofii se curăță, se spală și se taie în cuburi, se pun într-o tavă, apoi se amestecă cu ulei și unt și se presară cu sare și piper.

Printre ei se așază cuburi mici de ceapă roșie, cuburi mici de bacon și rondele de usturoi.

Se așază deasupra lor crenguțe de rozmarin.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

Se înlătură folia și se mai lasă tava la cuptor pentru 7-8 minute.

Se servesc ușor calzi, cu salată sau murături.

Poate încercați și rețeta de Cartofi la cuptor cu usturoi și rozmarin, sau rețeta de Cartofi la cuptor cu cârnați și cașcaval, ambele sunt delicioase!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest