Preparate carne

Preparate carne

Cartofi la cuptor cu frigărui din piept de pui în felii de bacon

- ingrediente -

Un meniu de nerefuzat: „Cartofi la cuptor cu frigărui din piept de pui în felii de bacon”!

  •  1 kg cartofi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 50 g unt
  • 30 ml ulei
  • 500 g piept de pui
  • 300 g bacon afumat, feliat
  • Pentru sos de usturoi:
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 400 g iaurt de băut
  • 150 g brânză tartinabilă

- mod de preparare -

 Cartofii se curăță, se taie în cuburi și se așază într-o tavă unde se ung cu unt moale și ulei.

Se condimentează cu sare, piper și rozmarin și se dau la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade.

Între timp se taie pieptul de pui în fâșii care se îmbracă în felii de bacon și se înfig pe bețișoare de frigărui.

Se așază peste cartofii de la cuptor și se mai lasă 30-40 de minute până când toate ingredientele sunt pătrunse și rumenite.

Se prepară între timp sosul de usturoi.

Usturoiul se curăță, se pisează cu sare și se freacă cu ulei.

Apoi se amestecă cu brânza tartinabilă și iaurtul.

Opțional, se poate adăuga și verdeață tocată.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest