Preparate carne

Preparate carne

Cartofi la cuptor cu ouă și cârnați

- ingrediente -

 Pentru un prânz generos, un fel de budincă cu o combinație de ingrediente de nerefuzat: „Cartofi la cuptor cu ouă și cârnați”.

O rețetă asemănătoare este și rețteta de Cartofi la cuptor cu cârnați și cașcaval.

  • 2 cartofi medii
  • 3 cârnați de casă
  • câteva roșii cherry
  • 3 ouă
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura griș
  • 50 g unt
  • pătrunjel verde
  • busuioc
  • sare
  • piper

- mod de preparare -

 Preparăm mai întâi cartofii la cuptor și cârnații.
Curățăm cartofii, îi spălamși îi tăiem în cuburi mari.
Ungem o tava cu unt și așezăm cartofii tăiați în ea. Presărăm peste ei sare, piper și busuioc și îi coacem la 200 de grade pentru 40 de minute.
Cu 10 minute înainte de expirarea timpului adăugăm peste cartofi, cârnații tăiați și crestați la capete.
Nu trebuie sa se prepare definitiv cârnații, pentru ca vor mai trece prin tratament termic și împreună cu ouăle.
După preparare, scoatem tava din cuptor și lăsăm preparatele să se răcească puțin.
Între timp, amestecăm ouăle cu laptele și grișul și le lăsăm la odihnit până se mai răcesc cartofii și cârnații.
Intr-o forma de tartă așezăm cartofii și cârnații, precum și roșii cherry printre ei.
Turnăm uniform ouăle și dăm forma la cuptor pentru 15-20 de minute la 200 grade.
La final adaugăm pătrunjel tocat și mozzarella rasă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest