- ingrediente -
Pe cât de simpli pe atât de buni acești Cartofi natur serviți cu pulpe de pui dulci-picante!
Sigur nu veți refuza nici acești Cartofi la cuptor cu frigărui din piept de pui în felii de bacon, sau aceste Frigărui caramelizate, cu cartofi dulci și sos de sfeclă roșie!
- Pentru cartofii natur:
- 1 kg cartofi
- 100 g unt
- sare
- piper
- pătrunjel verde
- 3-4 căței de usturoi
- Pentru pulpele de pui dulci-picante:
- 1 kg pulpe de pui
- sare
- piper
- 2 linguri muștar
- 2 linguri miere
- 2 linguri sos de soia
- 1 praf de boia dulce
- 3 căței de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- mod de preparare -
Cartofii se curăță, se spală și se taie cuburi, apoi se fierb în apă rece cu sare, doar până se pătrund ușor.
Se unge o tavă bine cu unt și se așază în ea cartofii bine scurși.
Se presară sare și piper peste ei și rondele de usturoi.
Se dau la cuptor doar până absorb untul, apoi se presară pătrunjel verde peste ei.
Pentru prepararea pulpelor de pui dulci-picante, se face o compoziție din usturoiul pisat și frecat cu ulei, amestecat cu muștarul, mierea și sosul de soia.
Cu această compoziție se ung pulpele de pui și se dau la rece o oră.
Apoi se dau la cuptor, într-o tavă ușor unsă, până se rumenesc frumos.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.