Preparate carne

Preparate carne

Ceafă de porc la cuptor cu garnitură de orez și ciuperci

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

Nu mai știți ce fripură să preparați pentru mesele în familie, sau cum să o combinați?

Încercați această combinație de  ceafă de porc la cuptor cu garnitură de orez și ciuperci, cu legume, dar și roșii deshidratate și va avea mare succes!

  • 800 g ceafă de porc
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 100 gr roșii deshidratate
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 750 ml vin roșu
  • 1 llingură oțet balsamic
  • 1 lingură miere
  • 50 gr unt
  • 200 gr roșii cherry
  • 1 căpățână de usturoi
  • salată verde
  • 200 gr orez
  • sare
  • piper
  • măghiran
  • ulei

- mod de preparare -

 Se portionează carnea în felii groase de 3-4 cm, apoi se condimentează cu sare, piper și maghiran.
Se rumenesc feliile de carne în puțin ulei încins, apoi se așază într-un vas termorezistent, se mai stropesc cu ulei și apă, se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru aproximativ o oră, la temperatură medie.
În ultimele 10 minute, se înlătură folia și se lasă carnea să prindă crustă.

Se pune vinul la fiert, la foc mic. Se lasa să se reducă, apoi se adaugă o lingură de oțet balsamic, sare și piper, un cub de unt și o lingură de miere. Sosul de vin trebuie sa fie bine legat și să aibă un gust ușor dulceag.

Se spală ciupercile și se taie in sferturi. Usturoiul se curăță și se taie mărunt.
Se puneuleiul de măsline, într-o tigaie, la încins si se adaugă usturoiul și roșiile deshidratate. Se amestecă de câteva ori, apoi se adaugă orezul spălat bine și puțină apă. Se lasă să se hidrateze ușor, apoi se adaugă ciupercile. La final, se adaugă mult pătrunjel verde tocat mărunt.

Roșiile cherry se clătesc bine, se tamponează cu prosoape absorbante și se trag la tigaie, pentru câteva secunde, la foc iute, în puțin ulei de măsline cu usturoi.

Se scoate friptura pe platou, se toarnă sos peste ea, iar alături se așază garnitura de orez cu ciuperci și roșii deshidratate și se servesc toate cu o salată verde.

Peste orez, opțional, se mai poate rade și parmezan.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest