Preparate carne

Preparate carne

Chiftele cu garnitură de cuscus și sfeclă roșie

- ingrediente -

 Nici nu vă închipuiți ce gust deosebit au aceste Chiftele cu garnitură de cuscus și sfeclă roșie!

Chiftelele sunt preparate într-un mod mai deosebit, iar garnitura, o explozie de gust și culoare.

Ce ne trebuie pentru rețeta de Chiftele cu garnitură de cuscus și sfeclă roșie:

  • Pentru chiftele:
  • 1 kg carne tocată, amestec
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • 2 legături mărar
  • 3 legături pătrunjel
  • 1-2 căței de usturoi
  • 50 g parmezan
  • 3 ouă
  • 3 felii de pâine
  • 250 ml lapte
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru garnitură:
  • 250 g couscous
  • 1 sfeclă roșie
  • 2 mere
  • sare
  • piper
  • 200 ml smântână

- mod de preparare -

 Pentru chiftele, se trece carnea, de două ori prin mașina de tocat, pentru a deveni o pastă. Apoi, se adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul răzuit, verdeața tocată, pâine înmuiată în lapte și scursă și ouăle și se omogenizează compoziția.

Se asezonează cu sare și piper și se formează chiftelele care se prăjesc în ulei încins.

Vedeți și: Rețeta Chiftele cu cartofi la cuptor și sos de usturoi cu iaurt

Pentru garnitură, se coc merele și sfecla, apoi se transformă în piure, adăugând și smântâna.

Separat se fierbe cuscus-ul conform intrucțiunilor și se amestecă cu piureul de sfeclă roșie.

Se asezonează totul cu sare și piper.

Spor și poftă bună!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe