Preparate carne

Preparate carne

Chiftele din carne cu verdețuri și sos de brânzeturi

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

Potrivite, mai ales pentru sezonul verde, vor fi foarte apreciate aceste delicioase Chiftele din carne cu verdețuri și sos de brânzeturi!

Puteți încerca și aceste Chifteluțe gratinate, cu gogoșari murați, sau aceste Chiftele cu sos de iaurt!

  • Pentru chiftele:
  • 1 kg carne tocată, amestec
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 legătură mărar verde
  • 1 cartof mare
  • 2 ouă
  • sare
  • cimbru
  • busuioc
  • piper
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru sos:
  • 250 g cremă de brânză
  • 250 ml smântână de gătit
  • 100 g brânză telemea, sărată
  • 50 g parmezan
  • câteva frunze de busuioc
  • 2 căței de usturoi

- mod de preparare -

 Se toacă toate verdețurile mărunt și se amestecă cu carnea tocată, cartoful răzuit și bine scurs și cele două ouă.

Se asezonează, după gust, cu sare, piper, cimbru și busuioc.

Se încinge ulei într-o tigaie încăpătoare, se modelează chiftelele și se rumenesc bine pe ambele părți.

Pentru sos, se topește untul și se adaugă usturoiul răzuit și frunze de busuioc tocate mărunt.

Se adaugă smântâna și se amestecă pe foc, fără a atinge punctul de fierbere.

Apoi se stinge focul și se adaugă brânzeturile și se omogenizează sosul.

Seservesc delicioasele chiftele din carne cu verdețuri și sos de brânzeturi, alături de o salată verde.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest