Preparate carne

Preparate carne

Chifteluțe gratinate, cu gogoșari murați

- ingrediente -

  •  1 kg carne tocată, amestec
  • 2 cepe galbene
  • 2 cartofi
  • 4-5 grăunți de usturoi
  • 100 g parmezan
  • 100 g pesmet
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • gogoșari murați
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei pentru prăjit
  • 200 g cașcaval

- mod de preparare -

Se curăță ceapa și usturoiul și se trec prin mașina de tocat, apoi se amestecă cu carnea tocată.

Cartofii se curăță, se dau pe răzătoare, apoi se scurg bine și se adaugă peste carnea tocată.

Se mai adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt, cimbru uscat, sare, piper, pesmet și parmezan.

Se formează chiftele mai mari  și mai aplatizate care se prăjesc în ulei.

Se scot pe prosoape absorbante, apoi se așazăîntr-o tavă, pe hârtie de copt.

Se adaugă cateva felii de gogoșari și felii de cașcaval și se dau la cuptor, pentru 10 minute, să se gratineze frumos.

Se servesc cu piure de cartofi, cu orez, sau cu ce garnitură preferă fiecare.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest