Preparate carne

Preparate carne

Chifteluțe în crustă de susan scăldate într-un sos delicios cu multe legume

+3 click pentru
galerie

- ingrediente -

 Dacă vă este poftă de chifteluțe, preparați-le în crustă de susan, apoi scăldați-le într-un delicios sos cu multe legume și veți avea un preparat plin de savoare și culoare!

  • Pentru chifteluțe:
  • 1 kg carne tocată, porc + vită
  • 1-2 cepe
  • 4-5 căței de usturoi
  • puțin ghimbir ras
  • sare
  • piper
  • 4 felii de pâine
  • 4 ouă
  • 200 g susan
  • mărar
  • pătrunjel
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru sos:
  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei capia
  • 2 cepe
  • 4-5 roșii, sau o conservă roșii, cuburi
  • 4-5 căței de usturoi
  • busuioc
  • rozmarin
  • mărar
  • pătrunjel
  • ulei
  • 1-2 ardei iuți

- mod de preparare -

Preparare chifteluțe
Se amestecă carnea tocată cu ceapa și usturoiul tocate mărunt, se adaugă pâinea înmuiată in apă și scursă bine și se asezonează cu sare, piper și ghimbir ras.
La final se încorporează ouăle și cu verdeața tocată.
Se modelează chifteluțe de dimensiunea unei mingi de ping pong, se tăvalesc prin susan și se lasă la odihnit 30 de minute, după care se prăjesc în baie de ulei încins.
Preparare sos
Se curăță legumele și se taie în cuburi.
Se călește ceapa în puțin ulei, apoi se adaugă legumele tocate în cuburi și puțină apă fiartă.
Când sunt ușor pătrunse legumele, se adaugă si roșiile decojite și tăiate în cuburi și se asezonează sosul cu sare, piper, rozmarin și busuioc.
Spre final de fierbere se adaugă usturoiul tăiat rondele, ardeiul iute, de asemeni tăiat rondele.
După stingerea focului se adaugă verdeața tocată mărunt.
Chifteluțele în crustă de susan se servesc cu acest delicios sos, dar si cu o garnitură clasică de orez.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest