Preparate carne

Preparate carne

Ciuperci champignon umplute și gratinate cu cașcaval

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

Pentru o garnitură deosebită, încercați aceste Ciuperci champignon umplute și gratinate cu cașcaval!

  • 1 kg ciuperci champinion
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei
  • 450 gr cașcaval
  • 400 gr bacon
  • 100 gr parmezan
  • sare și piper după gust
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • câteva fire de chives

- mod de preparare -

 Se spală ciupercile, se scurg bine și se separă cozile de pălării.
Codițele sevor toca mărunt.
În ulei de floarea soarelui încins, se călește ceapa tocată mărunt, până devine aurie, apoi se adaugă codițele ciupercilor și se amestecă, până se pătrund ușor.
Se presară sare și piper.
Pălăriile ciupercilor se umplu cu acest amestec, se adaugă și bacon tăiat în cubulețe și pătrunjel verde tocat, iar deasupra se rade cașcaval și parmezan.
Ciupercile astfel umplute se dau la cuptor până se gratinează frumos cașcavalul.
Se scot și se presară chives tocat, deasupra.

Se servesc ca garnitură la orice fripturăp.

Puteți să încercați și această rețetă de Ciuperci umplute și servite cu sos bechamel, sau această rețetă și mai simplă: Ciuperci umplute cu cartofi condimentați.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest