Preparate carne

Preparate carne

Clatite ardelenesti

+3 click pentru
galerie

- ingrediente -

  • Pentru aluat:
  • 4-5 oua
  • 300 ml apa minerala
  • 150 g faina
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • cimbru
  • 1 lingura ulei de masline
  • Pentru umplut:
  • 1/2 varza alba
  • 500 g carne tocata din piept de pui
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar
  • patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de ardei
  • ulei de masline
  • Pentru sos bechamel:
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 400 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • cascaval ras
  • Pentru sosul de rosii:
  • 5-6 rosii
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • rozmarin
  • 1-2 catei de usturoi

- mod de preparare -

Pentru aluat, se bat ouale cu putina sare, se adauga apa si uleiul, apoi faina in ploaie.

Se lasa aluatul sa se odihneasca 30 de minute, apoi se coc clatitele intr-o tigaie teflonata, fara pic de grasime.

Pentru umplutura, se toaca varza fideluta si se caleste in putin ulei de masline, impreuna cu 1-2 catei de usturoi, apoi se adauga ardeiul gras taiat in cuburi si ardeiul iute, de asemeni taiat marunt.

Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga si pasta de ardei, apoi, dupa stingerea focului, se adauga mararul tocat.

Separat se caleste o ceapa si 1-2 catei de usturoi, apoi se adauga carnea tocata si se asezoneaza cu sare si cimbru.

Cand carnea este bine preparata, se adauga marar si patrunjel, din belsug.

Se amesteca varza cu carnea tocata, se lasa sa se tempereze si se umplu clatitele cu acest amestec, avand grija sa introducem marginile clatitelor in interior, ca la sarmale.

Pentru sosul bechamel, se topeste untul si se desface faina in el, apoi se dilueaza treptat cu lapte fierbinte.

Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Pentru sosul de rosii, se decojesc rosiile si se paseaza, apoi se fierb impreuna cu unul sau doi catei de usturoi razuiti si se asezoneaza cu sare, piper busuioc si rozmarin.

Se lasa sosul sa fiarba aproximativ 15 minute, pana cand scade si isi accentueaza gustul.

Clatitele umplute se aseaza intr-o tava, se ung cu sos bechamel, se presara cascaval ras deasupra si se dau la cuptor pentru maxim 20 de minute, asa incat cascavalul sa se gratineze frumos.

Se servesc clatitele gratinate, scaldate in sos de rosii.

Sa va fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest