Preparate carne

Preparate carne

Coaste de porc dulci-picante, cu legume asortate

+4 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  2 kg coaste de porc
  • sare
  • piper
  • zeama de la o lămâie
  • 2 linguri miere
  • 1 kg cartofi noi
  • 250 g mazăre proaspătă
  • 2 fire praz
  • 250 g baby spanac
  • 250 g roșii cherry
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 1 legătură mărar
  • 100 g unt

- mod de preparare -

 Coastele se stropesc cu zeamă de lămâie, se condimentează cu sare și piper, și se dau la cuptor acoperite, la temperatură maximă, timp de două ore, așa încât carnea se va desprinde de pe oase.

La final, se ung cu miere.

Cartofii se fierb în apă cu sare, apoi se trag ușor în unt aromatizat cu 1-2 căței de usturoi și se amestecă cu mărarul tocat.

Mazărea se fierbe pentru 30 de secunde in apă clocotită, in care se adaugă un praf de sare, o lingură de zahăr, dar și o linguriță de bicarbonat, care ajută la intensificarea culorii.

Apoi se trece prin jet de apa rece, pentru a opri procesul termic.

Prazul se toacă în rondele și se trage la tigaie în puțin ulei de măsline.

Roșiile se trag ușor la tigaie, în puțin ulei de măsline, sau se dau la cuptor pentru 5-6 minute.

Baby spanacul se poate servi în stare naturală, sau se poate opări în apă cu puțină sare și bicarbonat.

Toate aceste ingrediente preparate, se servesc alături de coastele romantice.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest