Preparate carne

Preparate carne

Coaste de porc la cuptor, gratinate cu pesmet și parmezan

+3 click pentru
galerie

- ingrediente -

  • 1 kg coaste porc
  • 1 kg cartofi
  • fondue din svaiter
  • 200 gr parmezan ras
  • 200 gr pesmet
  • chimen
  • cimbru
  • miere
  • boia afumata
  • lamaie
  • sare
  • piper
  • salata de laptuci
  • rosii cherry

- mod de preparare -

 Coastele se condimenteaza cu sare, piper, chimen macinat. Daca se doreste, se pot stropi cu putina zeama de lamaie, se ung cu foarte putin ulei de masline si se dau la cuptor, intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu, la foc iute.Se pot unge si cu miere si ardei iute.

Se pregateste un amestec din parmezan ras si pesmet (in cantitati egale), cimbru si boia afumata.

 Spre final, se scot coastele, se presara pe partea cu carnita, acest amestec si se dau din nou la cuptor pentru inca 15 minute sa capete aceasta crusta crocanta.

Cartofii se curata, se fierb intregi in apa cu putina sare, timp de 15 minute, apoi se transfera in tava cu coaste, sau intr-o tava separata, la cuptor, sa se rumeneasca frumos. Se presara peste ei amestec de pesmet cu parmezan ras.

Fondue-ul se pune la incalzit, se adauga putin chimen si cimbru.
Cartofii rumeniti se imbraca in fondue fierbinte.

Coastele se servesc alaturi de cartofi in fondue si salata de laptuci cu rosii cherry!

O nebunie de preparat cu care garantez ca veti impresiona oricand!

Sa va fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest