Preparate carne

Preparate carne

Conopidă în sos alb cu cartofi natur și cârnați

- ingrediente -

 Conopidă în sos alb cu cartofi natur și cârnați - o combinație savuroasă de ingrediente, pentru un prânz în familie

  • Pentru preparare conopidă:
  • 1 conopidă potrivită
  • 1 l apă
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură zahăr
  • 100 ml oțet
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper
  • Pentru sos:
  • 100 g unt
  • 50 g făină
  • 750 ml lapte
  • sare
  • piper alb
  • nucșoară
  • Pentru cartofii natur:
  • 1 kg cartofi albi
  • apă sare
  • 100 g unt
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 500 g cârnați

- mod de preparare -

Preparare conopidă

Se pune un vas cu apa la fiert și se adaugă oțetul, foile de dafin, sarea, zahărul, boabele de piper.

Conopida se desface în buchețele care se clătesc bine, apoi se adaugă în vasul de pe foc, în momentul când lichidul atinge punctul de fierbere.

Se lasă să fiarbă până este bine pătrunsă.

Preparare sos alb

Se pune untul la topit și se desface făina în el, amestecând continuu, până când făina absoarbe tot untul.

Se adaugă, treptat, laptele fierbinte și se amestecă intens, până când sosul devine omogen.

Se potrivește la gust cu sare, piper alb macinat și nucșoară.

Sosul se lasă mai cursiv decât un sos bechamel clasic.

Conopida fiartă și scursă se va amesteca cu acest sos.

Preparare cartofi

Se curăță cartofii, se clătesc bine, se taie în cuburi și se pun la fiert în apă cu sare.

Când sunt fierți, se scurg și se amestecă cu untul tăiat în cuburi mici și pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Cârnații se vor prăji înainte de servire.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest