Preparate carne

Preparate carne

Copănele de pui în sos bechamel picant

- ingrediente -

Dacă vă place friptura de pui și nu mai știți cum s-o combinați, încercați această rețetă de Copănele de pui în sos bechamel picant și veți fi tare încântați!

Puteți să încercați și această rețetă de Ciuperci umplute și servite cu sos bechamel, sau chiar să le combinați!

  • 1 kg copănele de pui
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru sos bechamel:
  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 750 ml lapte
  • sare
  • piper alb
  • nucșoară
  • 2 căței de usturoi
  • 100 g parmezan ras
  • verdeață: mărar, pătrunjel, frunze de busuioc

- mod de preparare -

Copănelele de pui se condimentează cu sare și piper și se prăjesc în baie de ulei încins, până se rumenesc bine. Apoi se scot și se tamponează cu prosoape de hârtie, absorbante, pentru a elimina excesu de grăsime.

 Pentru sosul bechamel se pune untul la topit într-un vas încăpător, un wok de exemplu.
Se adaugă usturoiul curățat și răzuit și frunzele de busuioc rupte, apoi făina și se amestecă intens până când făina absoarbe tot untul topit.
În alt vas, se pune laptele la fiert cu un praf de sare.
Se diluează făina, treptat, cu laptele fierbinte, amestecând intens până la omogenizare.
Se potrivește gustul cu sare, piper alb măcinat și nucșoară.
Copănelele de pui se vor adăuga în sosul bechamel cu 6-8 minute înainte de a stinge focul.
La final, se adaugă și parmezanul ras și verdeață tocată.

Citiți și rețeta de Clătite ardelenești!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest